Sprendimą atsistatydinti jis priėmė per ketvirtadienį vykusį susitikimą su Marijampolės mere Irena Lunskiene, pranešė savivaldybė.

Marijampolėje dezinfekuojant vandenvietės filtrą ir taip naikinant vandentiekio vandenyje užsiveisusias lervas, į geriamąjį vandenį pateko antrinių chloro reakcijos produktų. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras rekomenduoja tokio vandens nenaudoti maistui.

„Aplaidumas savivaldybės įstaigose nėra ir nebus toleruojamas. Šiuo metu įmonės valdyba įpareigota priimti sprendimą dėl kompensavimo už nekokybišką vandenį gyventojams“, – teigė I. Lunskienė.

Pasak „Sūduvos vandenų“ atstovų, dėl dezinfekavimo metu susidariusių antrinių junginių vanduo įgavo specifinį skonį ir kvapą, jis juntamas rytinėje miesto dalyje. Šiuos padarinius tikimasi likviduoti iki penktadienio. Šiuo metu keičiamas vanduo, plaunamas rezervuaras.

Balandžio viduryje paskelbta, kad Marijampolės miesto gyventojams bendrovės „Sūduvos vandenys“ tiekiamame geriamajame vandenyje pastebėta bestuburių lervų.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai balandį rekomendavo miesto gyventojams, kuriems vandenį tiekia „Sūduvos vandenys“, vartoti jį tik virintą iki atskiro Marijampolės savivaldybės pranešimo.

Lervų židinys – viena iš „Sūduvos vandenų“ vandenviečių, į kurią, kaip manoma, parazitai pateko dėl nesandarumo.

„Sūduvos vandenys“ tuomet informavo, kad su lervomis kovojama atliekant viešai tiekiamo vandens tinklų valymą – plaunant vandentiekio tinklus ir chloru dezinfekuojant vandenį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)