Apie baudą 14 val. Lietuvos laiku per spaudos konferenciją oficialiai praneš Europos konkurencijos komisarė Margrethe Vestager.

ES taisyklėse numatoma, kad „Google“ gali būti nubausta bauda, kuri gali sudaryti iki 10 proc. patronuojančios įmonės „Alphabet“ metinės apyvartos, pernai siekusios 110,9 mlrd. JAV dolerių.

„Android“ byloje Europos Komisija (EK) kaltina „Google“, kad ši „Samsung“, „Huawei“ ir kitų išmaniųjų telefonų gamintojų reikalavo iš anksto į jų prietaisus diegti „Google“ paieškos variklį, „Google Chrome“ interneto naršyklę bei kaip numatytąjį nustatyti „Google Search“ paieškos variklį. Mainais už tai telefonų gamintojai gaudavo kai kurių „Google“ programėlių licencijas.

Dėl šios priežasties „Google Search“ ir „Chrome“ yra iš anksto įdiegti į didžiąją dalį ES parduodamų prietaisų, sako Komisija.

Skunde, kuris formaliai buvo pateiktas balandį, „Google“ taip pat yra kaltinama tuo, kad esą neleido gamintojams pardavinėti išmaniųjų telefonų su konkuruojančiomis operacinėmis sistemomis, kurios yra sukurtos pagal „Google“ kuriamos „Android“ operacinės sistemos atvirą kodą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)