Maxima Grupė“ yra pirmoji privataus kapitalo įmonė Baltijos šalyse ir viena iš nedaugelio mažmeninės prekybos įmonių Rytų ir Vidurio Europos regione, gavusi ir viešai paskelbusi tarptautinį kredito reitingą. Įmonės duomenimis, šis įvertinimas yra aukščiausias tarp panašaus dydžio (metinės pajamos - iki 4 mlrd. eurų) mažmeninės prekybos įmonių Europoje.

Remiantis „Standard & Poor's“ pateiktomis išvadomis, „Maxima Grupei“ BB+ reitingą pasiekti padėjo tvirta lyderės pozicija Baltijos šalyse, auganti rinkos dalis Lenkijos rinkoje, tvarus veiklos modelis bei finansinis įmonės stabilumas. „Maxima Grupės“ kredito patikimumas ir finansinis stabilumas yra tokio paties lygio kaip ir didžiųjų Europos mažmeninės prekybos įmonių (pavyzdžiui, „Tesco“ Jungtinėje Karalystėje arba „Casino Group“ Prancūzijoje).

„Maxima Grupė“ kreipėsi dėl kredito reitingo suteikimo pradėjusi vertinti obligacijų platinimo perspektyvas. Tai buvo pirmasis svarbus etapas obligacijų platinimo procese, kurį įmonė sėkmingai užbaigė. Anot D. Misiūno, bendrovė šiuo metu analizuoja visas galimas verslo finansavimo modelio alternatyvas.

„Maxima Grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ ir „Aldik“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Lietuvoje ir Latvijoje.

„Maxima Grupė“ priklauso „Vilniaus prekyba“ įmonių grupei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)