Jaunuolis sako, kad surado nišą verslui. Jis Palangoje kepa ir prekiauja Čekijoje ir Lenkijoje itin populiariu desertu, vadinamu „Trdelnik“ arba „Kurtosze“. Anot Patriko, retas lietuvis žino šį skanėstą. Vos porą savaičių besidarbuojantis vyras sako, kad paragavę jo kepinių žmonės sugrįžta dar kartą ir jau renkasi įmantresnius skonius.

„Pasirinkau Palangą, nes norėjau dirbti vasarą. Mano tėtis lietuvis, tad jis supažindino su savo tėvyne. Palangą aplankęs esu gerokai anksčiau, ji man patiko, tad ir sugalvojau čia dirbti. Man patinka kurortas, čia daug turistų, nors pastebėjau, kad lietuviai nelabai drąsūs naujovėms, tad iš pradžių jie išklausinėja, kas tai per dalykas, duodu paragauti. Gaminu juos ir kepu vietoje, tad reikia truputį palaukti, tačiau juos pateikiu šviežius, tai žmonėms patinka“, – šypsosi jaunas vyras.

Patrikas atvirauja, kad jis gastronomija susidomėjo dar paauglystėje ir būdamas vos 23-jų metų jau turi devynerių metų patirtį.

„Pats labai mėgstu pavalgyti, manau, matosi, – nusijuokia Patrikas. – Patinka ir dalytis maistu, o būtent šio deserto nesu matęs Lietuvoje, tad ką gaminti ir siūlyti kurorte buvo nesunku sugalvoti. Tai iš Čekijos kilęs desertas, tačiau jis jau populiarus ir Lenkijoje. Tiesa, mano šalyje ir Čekijoje „Trdelnikų“ tešla truputį skiriasi, bet tikrai neišduosiu savo recepto“.

Jaunas vyras sako, kad lietuvių kultūra jam nėra svetima, o ir Lietuva visai kaimynystėje. Be to aplankęs Palangą ja labai susižavėjo, tad tai ir padiktavo sprendimą atvykti į Lietuvos pajūrį ir čia sukurti verslą bei pagyventi ir pasimėgauti Baltijos jūra.

Patrikas darbuojasi vienas, tad visa diena užimta. Verslininkas neslepia, kad kainos Lietuvoje jam nelabai priimtinos, kur kas brangiau, nei Lenkijoje, tad kol kas jis neskuba samdyti pagalbininkų, mat nori, kad verslas bent jau atsipirktų ir užtektų pragyvenimui prie jūros.

„Gyvenu Suvalkų mieste, ten mes juokaujame, kad jei savaitgalį į parduotuvę reikia nueiti vakare, ten jau beveik viską būna „iššlavę“ lietuviai. Atvažiavęs į Palangą pats įsitikinau, kad tikrai Lietuvoje beveik viskas kur kas brangiau. Sukūrus savo verslą tenka labai skaičiuoti, tad kol kas neskubu samdyti pagalbininkų. O ir dirbu dar tik porą savaičių, dar nėra labai daug pirkėjų, tad pirma reikia įsitvirtinti. Daugiausia pas mane užsuka daugiau keliaujantys žmonės, kurie vos pamatę jau žino, ką gaus. Daugiausia kol kas „Trdelnikus“ perka užsieniečiai. Pats kalbu anglų, lietuvių ir lenkų kalbomis, tad kalbos barjero nėra. Sunkiau tik su rusų kalba, bet žmonės parodo, kokių priedų nori prie deserto. Be to, kepinį galima valgyti ir su ledais, labai skanu ir sotu. Kartais ir pats taip pietauju, man jie labai patinka“, – sako Patrikas aptarnaudamas turistę iš Rusijos.

Desertas kainuoja apie 4 eurus, norint gauti dar karštą, tenka palaukti apie pusvalandį, tačiau, anot Patriko, ne vienam pirkėjui įdomu stebėti, kaip jis kepa, mat gamybos procesas vyksta čia pat vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)