Tokia Premjero pozicija papiktino Palangos verslininkus. LNK žinioms verslininkai pasakojo, kad Palanga – tikrai nėra brangi vieta atostogauti ir atkirto S. Skverneliui, kad į Ispaniją vyksta atostogauti tik tie, kurie nemenkai susitaupė pinigų.

„Atvažiuoja labai daug migrantų. Jie grįžta ir grįžta iš patriotiškumo, pilietiškumo. Tiesiog čia yra mūsų gimtinė, mūsų žemė. Mažas trumpas pajūris, bet Palanga gražėja su kiekviena minute, su kiekviena diena. Kainos tikrai yra priimtinos, žmogui galima nuo 8 iki 15 eurų nakvynę rasti, gerą butą, prie jūros, misto centrinėje dalyje“, – LNK žinioms pasakojo Palangos verslininkė.

Palangiškiai taip pat abejoja ar dar kas gali pasiūlyti tiek nemokamų renginių, kiek jie.

Kiti LNK žinių kalbinti vasarotojai turėjo įvairių nuomonių: vieni atvyksta vos dienai kitai, nes ilgiau neleidžia būti piniginė. Kiti kurortą iš naujo atradę po kurio laiko stebisi, koks jis gražus. Treti čia atvyksta kasmet jūros išsiilgę.

„Kiekvienais metais čia būnam. Patinka mums čia ir viskas. Kainos mums čia atrodo normalios“, – pasakojo sutikta kauniškė.

„Premjeras gal ir gali sau leisti atostogauti [Ispanijoje], bet kiekvienas Lietuvos turėtų atostogauti Palangoje“, – sakė kitas.

„Premjeras turbūt savo pavyzdžiu turėtų parodyti, kad Lietuvoje gera atostogauti. Bent jau daryti kažką, kad Lietuvoje būtų gera atostogauti. Jeigu Premjeras važiuoja į Ispaniją, tai savaime parodo, kad ir kitiems turbūt reiktų rinktis ne Lietuvą, o kažkur kitur“, – teigė poilsiautojas.

Palangos verslininkai apgailestavo, kad kai kurie valdžios vyrai patriotizmą pamiršta ir turi jiems pasiūlymą.

„Noriu pakviesti mūsų valdžios vyrus, kuriems yra brangu Palangoje gyventi. Duosim dykai apartamentus ant jūros kranto, tik suderinkit laiką su mumis. Tikrai padėsim, pagelbėsim, kad nebūtų jiems brangu atvažiuoti į Palangą“, – rimtą pasiūlymą davė LNK žinių kalbinta Palangos verslininkė.

Premjeras žurnalistams taip pat skundėsi, kad Lietuvoje pailsėti sunku, nes aplinkiniai jį atpažįsta ir per atostogas nuolat kreipiasi dėl visokių reikalų ar turi prašymų.

Premjeras nuo pirmadienio atostogaus 3 savaites.