Naujai registruotų automobilių skaičius birželį, palyginti su 2017 m. birželiu, šalies keliuose išaugo 4,2 proc. iki maždaug 341 308. Per pirmuosius šešis mėnesius pardavimai padidėjo 2,9 proc. iki daugiau nei 1,8 mln. automobilių.

Užregistruotų naujų automobilių skaičius yra svarbus Vokietijos automobilių pramonės sektoriaus veiklos rodiklis ir yra atidžiai stebimas ekonomistų.

Vartotojai išsaugo pasitikėjimą, pakankamą, kad galėtų sau leisti tokius stambius pirkinius kaip automobiliai, nors susirūpinimas dėl prekybos karo tarp Europos Sąjungos ir Jungtinių Valstijų auga.

Garsi Vokietijos automobilių gamintoja BMW praėjusią savaitę paragino Baltuosius rūmus neapmokestinti į JAV importuojamų automobilių 20 proc. tarifu.

Kol kas „užsakymų iš užsienio daugėja“, komentavo Automobilių pramonės federacijos VDA prezidentas Bernhardas Matteesas. VDA prognozėmis, pasaulinė automobilių rinka šįmet išaugs 2,0 proc., o Vokietijos gamintojai savo produkcijos apimtis turėtų padidinti 1,0 proc. iki 16,7 mln.

Tačiau gamyba, regis, auga išimtinai tarptautinėse gamyklose, užsienio rinkose, kai tuo tarpu vidaus rinkoje, Vokietijoje, jų pagaminama apie 3,0 proc. mažiau.

Vokietijos automobilių pramonė vis dar susiduria su vadinamojo „dyzelgeito“ skandalo padariniais, kurie „smarkiai kirto pasitikėjimui ir patikimumui“, pripažino B. Matthesas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)