Interviu Vokietijos naujienų žurnalui „Der Spiegel“ metu M. Salvinis sakė, kad šią savaitę Briuselyje vyksiantis ES viršūnių susitikimas, kuriame, tikėtina, dominuos nesutarimai dėl migracijos ir biudžeto, parodys, kad blokas „yra labiau nei bet kada susiskaldęs“.

„Ateinančiais mėnesiais bus nuspręsta, ar Europa vis dar turi ateitį dabartiniu savo pavidalu, ar visas šis reikalas tapo bergždžias. Kalbama ne tik apie biudžetą kitiems septyneriems metams. Kitais metais vyks Europos Parlamento rinkimai. Per vienerius metus pamatysime, ar vis dar egzistuoja vieninga Europa“, - sakė M. Salvinis.

M. Salvinis vadovauja kraštutinių dešiniųjų partijai „Lyga“, o tarp jo sąjungininkų Europoje patenka autoritarinis Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas, Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen ir prieš ES nusistačiusi Vokietijos partija Alternatyva Vokietijai (AfD).

Interviu Italijos vidaus reikalų ministras pridūrė norįs, kad nevyriausybinės organizacijos (NVO) liautųsi gelbėjusios Viduržemio jūra plaukiančius migrantus, nes „jos remia migrantų prekeivius ir dar labiau skatina migrantus rizikuoti leistis į kelionę jūra“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)