Dangoraižių miestas praėjusiais metais buvo nukritęs į antrąją šio sąrašo vietą ir į priekį praleidęs Angolos sostinę Luandą, rašo BBC.

Tačiau Azijos miestas ir vėl įsiveržė į sąrašo priekį, rodo 24 kasmetinis pragyvenimo išlaidų tyrimas, kurį atliko konsultacinė kompanija „Mercer“. Tyrimas apima platų išlaidų spektrą – nuo išlaidų būstui ir drabužiams iki duonai ar alui skiriamų pinigų sumų.

Iš viso kiekvienoje vietovėje buvo analizuojami 200 punktų, apimančių būstą, transportą, drabužius, maistą ir pramogas. Buvo lyginama tokių dalykų kaip bilieto į kiną, džinsų, vandens, benzino ar pieno litro ar kavos puodelio kaina.

„Mercer“ emigrantus dar vadina atstovais ir apibrėžia juos kaip organizacijų darbuotojus, kurie yra tam tikram laikotarpiui paskirti dirbti kitoje šalyje.

Šių metų reitinge antras pagal pragyvenimo brangumą emigrantams miestas yra Tokijas, po jo seka Ciurichas ir Singapūras, penktoje vietoje atsidūrė Seulas. Tad, tyrimo duomenimis, pastaraisiais metais pragyvenimas brangiausiai kainavo Azijos miestuose įsikūrusiems emigrantams.

Pirmąjį dešimtuką pabaigia Luanda, Šanchajus, Ndžamena, Pekinas ir Bernas.

Pigiausiai pasaulyje pragyvenimas emigrantams kainavo Taškente – šis miestas atsidūrė 209 „Mercer“ sąrašo vietoje, nedaug nuo jo atsilieka Tunisas ir Biškekas.

„Mercer“ pragyvenimo išlaidų palyginimui kituose miestuose kaip gaire naudojasi Niujorku ir valiutų svyravimus vertina atsižvelgiant į JAV dolerį. Todėl dėl sustiprėjusio svaro Londonas, lyginant su praėjusiais metais, pakilo 10 pozicijų į viršų ir atsidūrė 19 sąrašo vietoje.

Kitas Didžiosios Britanijos miestas Birmingamas šoktelėjo 19 vietų į viršų ir yra 128 vietoje, Belfastas įveikė 18 pozicijų ir atsidūrė 152, o 12 vietų peršokęs Aberdynas – 134 vietoje.

Daugelis Vakarų Europos miestų dėl valiutos svyravimų ir infliacijos sąraše pakilo: Frankfurtas (68 vieta) ir Berlynas (71 vieta) pašoko 49 pozicijom, o Miunchenas (57 vieta) – 41.

Kiti žymiai pakilę miestai yra Paryžius (34 vieta, pakilo 28 pozicijomis), Roma (46 vieta, pakilo 34 pozicijomis), Madridas (64 vieta, pakilo 47 pozicijomis) ir Viena (39 vieta, pakilo 39 pozicijomis).

Maskva (17 vieta), Sankt Peterburgas (49 vieta) ir Kijevas (173 vieta) sąraše smuktelėjo žemyn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)