Komiteto posėdyje už ūkio ministro Virginijaus Sinkevičiaus antradienį registruotą siūlymą atsisakyti 18 proc. GPM tarifo balsavo 7, prieš balsavusiųjų nebuvo, susilaikė 1 parlamentaras.

Konservatorius Mykolas Majauskas teigė, kad dividendai jau yra apmokestinami.

„Būčiau linkęs palaikyti ministro poziciją, argumentas paprastas: akcininkai jau sumoka vieną mokestį – pelno mokestį, o čia dar vienas mokestis, jeigu juos abu sudėtume, jau dabar išeitų 27-28 proc.“, – sakė M. Majauskas.

Finansų viceministrė Daiva Brasiūnaitė teigė, kad Latvijoje ir Estijoje dividendai apmokestinami „tik vienu lygmeniu“.

„Lietuvoje dividendus apmokestiname dviem lygmenimis (...) Tuo metu Latvija ir Estija apmokestina dividendus tik viename lygmenyje: jeigu dividendai yra apmokestinami pelno mokesčiu, kas yra daugiausia 20 proc., tuomet gyventojų lygmeniu jau nebemokamas mokestis. Jeigu mes dar labiau didintume dividendų gyventojų pajamų mokestį, tai mes tą atotrūkį dar labiau padidintume su Latvija ir Estija“, – kalbėjo D. Brasiūnaitė.

Šiuo metu visi dividendai ir pajamos ne iš darbo santykių apmokestinamos 15 proc. GPM tarifu.

Seimas minėtam 18 proc. dividendų apmokestinimui antradienį po svarstymo pritarė, bet ministras V. Sinkevičius argumentuoja, kad tai gali turėti neigiamos įtakos Lietuvos investicinei aplinkai.

Parlamentas galutinai dėl Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisų numatęs balsuoti ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)