„Sprendimas mažinti tarifus sojos importui į Kiniją iš Bangladešo, Indijos, Laoso, Šri Lankos ir Pietų Korėjos leis sumažinti prekybos deficitą su Kinija, taip pat paskatins geriau subalansuotą prekybą regione“, - Kinijos užsienio prekybos ir ekonominio bendradarbiavimo akademijos direktoriaus Bai Mingo žodžius cituoja laikraštis.

Ekspertai taip pat pažymi, kad importo tarifų sojai iš Azijos šalių sumažinimas rodo „Kinijos pastangas diversifikuoti importo šaltinius, vykstant prekybos karui su JAV“. Kaip perduoda „Global Times“, „kol JAV meta iššūkį ne tik Kinijai, bet ir visam pasauliui“, kaimyninės Azijos šalys „vienijasi ir imasi atitinkamų priemonių, kad nebūtų įtrauktos į recesiją“.

Šių metų birželio 15 dieną Baltieji rūmai paskelbė apie savo planus įvesti 25 proc. tarifą 50 mlrd. JAV dolerių vertės Kinijos prekėms dėl „nesąžiningos prekybos praktikos“. Prekės, kurioms bus taikomi tarifai, susijusios su tokiomis sferomis kaip aviacijos ir kosmoso pramonė, informacinės bei komunikacijų technologijos, robototechnika, pramonės įranga, naujos medžiagos ir automobilių gamyba. Kinija įves 25 proc. tarifą iš viso net 545 skirtingoms iš JAV importuojamoms prekėms, tarp kurių - žemės ūkio produktai ir automobiliai, birželio 16 d. skelbta šalies Finansų ministerijos pranešime. Tarifai 34 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms įsigalios liepos 6 d., t. y. tą pačią dieną, kaip ir amerikiečių tarifai Kinijai. Tarifai likusioms 16 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms bus įvesti kiek vėliau. Muitų energetikos, chemijos pramonės ir medicinos įrangos produkcijai įvedimo data paaiškės vėliau.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją