Kaip pranešime nurodo „Achema“, nuo šių metų pradžios, siekiant mažinti nuostolius, buvo sistemingai taupoma visose srityse, išskyrus darbuotojų atlyginimus.

„Deja, birželį teko priimti sunkų sprendimą dėl mėnesinių premijų darbuotojams sumažinimo ir atostogų premijos, vadinamojo „13-ojo atlyginimo“, mokėjimo laikino atidėjimo. Visgi ir čia pavyko rasti sprendimų, kurie mums leido grįžti prie darbuotojams įprastos atostogų premijų mokėjimo tvarkos“, - cituojamas „Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas.

Įmonės vadovo teigimu, šiuo metu bendrovės situacija yra sudėtinga, nes susidarė vadinamosios „kainų žirklės“, kai sumažėjo pasaulinės trąšų kainos, o gamtinių dujų kainos išliko aukštos.

Pirmadienį „Achemos“ profesinė sąjunga prie „Achemos“ Jonavos rajone surengė piketą.

Penktadienį profsąjunga išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad „Achemos“ vadovybė, prognozuodama prastus finansinius metus, vienašališkai pablogino bendrovės darbuotojų situaciją, taip pažeisdama pasirašytą kolektyvinę sutartį.

„Vis dėlto panašios taktikos imamasi ne pirmą kartą: darbuotojams imama mokėti mažiau, o metų pabaigoje paaiškėja, kad prognozės buvo gerokai perdėtos ir skaičiuojami milijoniniai pelnai“, - tada teigė darbuotojai.

Profesinė sąjunga taip pat nurodė, kad, jeigu jų reikalavimai bus ignoruojami, žadama mitinguoti prie koncerno „Achemos grupė“ būstinės ir Seimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)