Anot inspekcijos pranešimo, kai kurie gaminiai nepaženklinti CE ar kitu saugos ženklu, nebuvo įspėjamųjų užrašų, naudojimo instrukcijos, atitiktį patvirtinančių dokumentų, nustatyti ženklinimo reikalavimų ir kiti pažeidimai.

Inspektoriai pagal 9 tikslines programas tikrino pramoninių apsauginių šalmų, elektrinių šviestuvų, kompiuterinės technikos, žaislų su svaidyklėmis, automobilių stiklų ploviklių ir aušinimo skysčių saugumo parametrus. Beveik trečdalis jų neatitiko saugaus gaminio reikalavimų.

Per tris pastaruosius mėnesius iš įvairiuose objektuose patikrintų 6,5 tūkst. gaminių 27 proc. neatitiko kokybės reikalavimų.

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija per minėtą laikotarpį 281 atsakingam asmeniui skyrė įvairias administracines nuobaudas, pažeidėjams teko sumokėti per 15 tūkst. litų baudų. Iš 250 inspekcijai pasiskundusių vartotojų pretenzijos dėl gaminių ir paslaugų kokybės 69 proc. buvo pagrįstos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją