Ketvirtadienį 15 val. 27 min. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas buvo gavęs pranešimą, kad iš Vilniaus į Stokholmą ketinusio skristi Norvegijos piliečio bagaže, jį patikrinant prieš įlaipinimą į orlaivį, aptiktas į dvi dalis išardytas daiktas (sprogdiklis atskirtas nuo korpuso), panašus į rankinę granatą.

15 val. 59 min. operatyvinis planas „Skydas“ atšauktas, granata pasirodė esanti nepavojinga – be sprogstamojo užtaiso.

Aiškino, kad tai suvenyras

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius sakė, kad Norvegijos pilietis paaiškino, jog granatą pirko kaip suvenyrą už 500 eurų Vilniaus senamiestyje, meno galerijoje.

„Paklaustas, kas gi tai yra, pasakė, kad jis šį daiktą vežasi kaip suvenyrą“, – sakė P. Radvilavičius.

Pareigūnai minėto daikto nuotraukų nepadarė, nes, kaip paaiškino komisariato atstovas, norvegas jokio nusižengimo ar teisės aktų pažeidimo nepadarė.

„Norvegijos piliečiui daiktas buvo atiduotas. Atrodo, kad į savo reisą jis nespėjo, bet vėliau iškeliavo kartu su savo daiktu. Oro uostas pretenzijų jam nepareiškė“, – sakė P. Radvilavičius.

Kūrinys skyrybų tema

Kaip išsiaiškino DELFI, norvego vežtas daiktas yra menininko S. Vaitiekūno 1999 metais sukurtas „... visą gyvenimą tave mylėsiu ir gerbsiu...“.

„Kaip tik pastarosiomis dienomis vienas norvegas jį nusipirko. Ten yra mano dar 1999 metais sukurtas darbas skyrybų tema – išgręžta, tuščia granata ir du vestuviniai žiedai“, – pasakojo S. Vaitiekūnas.

Menininko galerija „Terra Recognita“ įsikūrusi Vilniaus Stiklių g. 7.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)