„Susiklosčius sudėtingai situacijai tarp bendrovės „Achema“ vadovų ir darbuotojų, pirmadienį Achemos darbuotojų profesinė sąjunga rengia piketą“, - rašoma „Achemos“ darbuotojų profesinės sąjungos pranešime.

Piketas bus rengiamas prie „Achemos“ Jonalaukio kaime, Jonavos rajone.

Profsąjungos teigimu, „Achema“ vadovybė, prognozuodama prastus finansinius metus, vienašališkai pablogino bendrovės darbuotojų situaciją, taip pažeisdama pasirašytą kolektyvinę sutartį.

„Vis tik panašios taktikos imamasi ne pirmą kartą: darbuotojams imama mokėti mažiau, o metų pabaigoje paaiškėja, kad prognozės buvo gerokai perdėtos ir skaičiuojami milijoniniai pelnai“, - teigia darbuotojai.

Anot pranešimo, darbuotojų atstovų pastangos spręsti sudėtingą situaciją dialogo keliu nepavyko.

„Vadovai mūsų negirdi, tad neturime kitos išeities, kaip atkreipti dėmesį į tokį nesąžiningą elgesį kitais būdais, tai yra rengdami piketus ir mitingus. Nors esame „Achemos“ patriotai, negalime taikstytis su tokiu elgesiu, kai bendrovės iššūkius bandoma „sutvarkyti“ skurdinant darbuotojus“, - rašoma pranešime.

Pranešime teigiama, kad „Achemos“ darbuotojų profesinės sąjungos tikslus palaiko 28-ias šakas jungianti ir apie 50 tūkst. narių vienijanti Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK).

Pirmadienio pikete dalyvaus ir LPSK pirmininkė Inga Ruginienė, taip pat - Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos pirmininkas Juozas Neverauskas.

LPSK patvirtino, kad palaiko „Achemos“ darbuotojų profesinę sąjungą ir prisidės prie piketo. Pasak LPSK pirmininkės, dabartinis bendrovės elgesys yra netoleruotinas.

„Elgiamasi ciniškai. Galima suprasti, kad suskystintų gamtinių dujų terminalo mokestis bendrovei sukelia papildomų iššūkių, bet tai nepateisina tokio nesąžiningo elgesio su darbuotojais. LPSK tikrai ramiai nežiūrės, kaip pažeidinėjama bendrovėje galiojanti kolektyvinė sutartis ir vienašališkai bloginama darbuotojų situacija. Tai yra paskata rinktis teisminį kelią“, - LPSK pranešime teigia I. Ruginienė.

Pranešime taip pat rašoma, kad jau ne kartą teko matyti, jog, prognozuojant nuostolingus metus, „Achema“ vadovai problemas esą bando „įveikti“ darbuotojų gerovės sąskaita, o metų gale skaičiuoja milijoninius pelnus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)