Kaip nurodo „Telia Lietuva”, 2017 metų rugpjūtį pasirašytas „Lietuvos energijai” ir „Litgrid” priklausančio DLC įsigijimo sandoris nebus tęsiamas, o įsigijimui numatytos lėšos bus nukreiptos į pagrindinės veiklos plėtrą.

Akcentuojama ir tai, kad, remiantis preliminariomis Konkurencijos tarybos rinkos vertinimo indikacijomis, po koncentracijos „Telia Lietuvos“ užimama duomenų centrų rinkos dalis reikšmingai išaugtų, todėl bendrovė privalėtų perleisti dalį savo ar įsigyjamos įmonės veiklos tretiesiems asmenims.

„Įvertinę preliminarias Konkurencijos tarybos rinkos vertinimo indikacijas, matome, kad, negalėsime įgyvendinti įsigijimo tokia apimtimi, kuri mus tenkintų. Nenorėdami skirti laiko veiksmams, kuriais galiausiai nesukurtume laukiamos vertės, nusprendėme atsiimti pranešimą dėl koncentracijos. Gerbiame konkurencijos priežiūros institucijos indikacijas ir neketiname dėl jų ginčytis“, - pranešime cituojamas „Telia Lietuva“ vadovas Kęstutis Šliužas.

Pasak jo, sinergija šioje srityje galima tarp „Telia“ grupės įmonių, pavyzdžiui, pasinaudojant birželio pradžioje Suomijoje atidaryto antro pagal dydį Šiaurės šalyse atviro duomenų ir debesijos centro pajėgumais.

Tuo metu DLC valdybos pirmininkas Darius Kašauskas sako, kad „Lietuvos energijos” įmonių grupė toliau sieks atsisakyti jai nebūdingų veiklų, visa dėmesį sutelkdama į pagrindines, todėl DLC pardavimo procesas bus tęsiamas.

„2016 metais skelbto konkurso metu įmonės įsigijimu buvo susidomėję 23 potencialūs investuotojai. Į tolimesnius pardavimo proceso etapus buvo atrinkti 6 geriausius pasiūlymus pateikę investuotojai, todėl esame tikri, kad atnaujinę potencialių investuotojų atranką sėkmingai užbaigsime pardavimą “, - D. Kašauskas.

Pagal sutartį „Lietuvos energija” turėjo parduoti „Telia Lietuva” 79.64 proc. DLC akcijų. Kartu savo akcijų dalį - 20,36 proc. turėjo parduoti ir „Litgrid”.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją