Iki šiol kriptovaliutų rinkoje nebuvo sprendimų, kurie leistų atlikti momentines operacijas tarp kriptovaliutų biržų bei tradicinių valiutų – eurų ar JAV dolerių. Didžioji dalis kriptovaliutų biržų savo ekosistemose leidžia operuoti bei prekiauti keičiant vieną kriptovaliutą į kitą be galimybės konvertuoti į eurus. Tiesa, kai kurios biržos siūlo šią paslaugą ir dabar, tačiau jų įkainiai yra itin aukšti, o pervedimų trukmė netenkina rinkos dalyvių ir užtrunka nuo 24 iki 72 valandų.

Renginio metu buvo gyvai pademonstruotas lėšų konvertavimas ir pervedimas iš kriptovaliutų biržos į IBAN sąskaitą vos per 6 sekundes.

„ORCA Alliance“ įkūrėjas ir vadovas Natan Avidan plačiau pristatė startuolį, bei auditoriją supažindino su viena didžiausių problemų, kurią sprendžia jų kuriamas produktas. Anot N. Avidano, ORCA – tai finansų valdymo platforma sujungianti finansines institucijas, kriptovaliutų biržas, skaitmenines pinigines ir trečiųjų šalių teikiamas finansines paslaugas. N. Avidanas pabrėžė, jog norint, kad kriptovaliutos taptų plačiai pasiekiamos, jomis disponuoti ir naudotis turėtų būti lengva ir paprasta.

Vienas iš būdų, kaip „ORCA“ ketina tai padaryti – savo platformoje leisdama atlikti greitus pavedimus iškriptovaliutų biržų į IBAN sąskaitas. Anot startuolių, tai turėtų gerokai padidinti kriptovaliutų likvidumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)