Statistikos departamento atlikto tyrimo duomenimis, spalį 24 proc. gyventojų teigė, jog per artimiausius metus tikisi savo šeimos finansinės padėties pagerėjimo (rugsėjį taip sakė 25 proc.), 17 proc. tikisi pablogėjimo, kaip ir rugsėjį. Daugiau kaip pusė (56 proc.) apklaustųjų spalį sakė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per artimiausius metus nesikeis.

Tyrimo metu 24 proc. gyventojų teigė, kad namų ūkio finansinė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 20 proc. - pablogėjo, o 56 proc. - nepasikeitė. Rugsėjį vertinimas atitinkamai buvo 23 proc., 20 proc. ir 57 proc.

Beveik trečdalio (30 proc.) gyventojų nuomone, šalies ekonominė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 32 proc. - pablogėjo (rugsėjį taip manė 31 proc.), 37 proc. - nepasikeitė (rugsėjį - 43 proc.).

Spalį 26 proc. respondentų tikėjosi, kad šalies ekonominė padėtis per artimiausius metus pagerės, 28 proc. prognozavo pablogėjimą, o 42 proc. teigė, kad padėtis išliks tokia pat. Rugsėjo mėnesį taip galvojo atitinkamai 26 proc., 31 proc. ir 39 procentai apklaustų gyventojų.

Statistikos departamentas pranešė, kad vartotojų pasitikėjimo rodiklis spalį, palyginti su rugsėju, pakilo 3 punktais iki minus 5. Palyginti su praėjusių metų spaliu, šis rodiklis 4 punktais pablogėjo.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją