„Ne kartą esame girdėję prezidentą kalbant apie tai, kad jis yra suinteresuotas dvišaliu susitarimu, kuris pakeistų esamą trišalę NAFTA, arba tai svarsto“, – pareiškė jis reporteriams.

Kanada laikosi ir visada laikėsi nuomonės, kad trišalė sutartis iš tiesų yra geresnė ir Kanadai, ir Meksikai, ir Jungtinėms Valstijoms“, – pabrėžė jis.

Kanada, Meksika ir Jungtinės Valstijos dėl prieš du dešimtmečius sudarytos NAFTA derasi nuo 2017 metų rugpjūčio. Derybos buvo pradėtos po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sukritikavo sutartį, ją pavadinęs nepalankia jo šaliai.

Tačiau D. Trumpui reikalaujant geresnių sąlygų, derybos stringa.

Baltųjų rūmų ekonomikos patarėjas Larry Kudlow (Laris Kadlou) antradienį pareiškė, jog vienam aukšto rango Kanados pareigūnui pirmadienį pasiūlė dvišalio prekybos susitarimo idėją ir dabar laukia atsakymo.

Jis pažymėjo, kad derybos dėl NAFTA peržiūros „užsitęsė“, tad atskirus susitarimus „galbūt būtų galima sudaryti greičiau“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)