Prekybos tinklą valdančios bendrovės „Palink“ generalinis direktorius Gerard Rog teigimu, „Iki“ turi labai aiškią verslo strategiją ir judės pirmyn, po to, kai nebeliko nežinios dėl planuoto dviejų tinklų susijungimo.

DELFI primena, kad 2016 m. pabaigoje „Rimi Lietuva“ atskleidė savo strateginį planą įsigyti bendrovę „Palink“, valdančią prekybos tinklą „Iki“, ir taip sukurti vieną didžiausių parduotuvių tinklų Lietuvoje, užimantį antrąją vietą pagal apyvartą mažmeninės prekybos rinkoje, atsiliekant tik nuo lyderio poziciją užimančios „Maxima Lt“. Šis sandoris turėjo būti vienas didžiausių per pastaruosius metus Lietuvoje, nes jo vertė viršijo 200 mln. Eurų, tačiau Konkurencijos taryba galiausiai paskelbė, kad „Rimi Lietuva“ neįvykdė prisiimtų įsipareigojimų, kurie buvo iškelti kaip sąlyga „Rimi” įgyti „Palink“ bendrovės kontrolę.

„Lietuvos mažmeninės prekybos rinkoje konkurencija yra išties didžiulė, dėl to siekiame labiau susikoncentruoti į savo stipriąsias puses ir užtikrinti kokybišką aptarnavimą Lietuvoje. Esame pasirengę tą daryti nuosekliai ir kiekvienam pirkėjui siūlyti tik kokybiškas prekes, paslaugas bei aptarnavimą“, – sako G. Rog.

Naujoji parduotuvė įsikūrusi adresu Gabijos g. 34 Vilniuje, jos plotas – 1,9 tūkst. kv. m. Šalia įrengta 68 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Parduotuvė įrengta A klasės ekonominio naudingumo pastate, tausojančiame šilumos ir elektros energiją.

Parduotuvėje sukurtos 23 naujos darbo vietos. Atidarant naujas parduotuves, prekybos tinklas planuoja, kad kiekvienoje iš jų reikės įdarbinti nuo 20-40 darbuotojų.

Kartu su išoriniais investuotojais bendrovė „Palink“ į naująją parduotuvę investavo 3 mln. eurų. Investicijos į kitas parduotuves turėtų išlikti panašios.

Prekybos tinklas IKI veiklą vykdo 25 metus. Jame dirba apie 6700 darbuotojų. Prekybos tinklui šiuo metu priklauso 233 IKI ir IKI Express parduotuvės visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)