Europos Sąjunga su niekuo nekariauja... ES yra taikos projektas, įskaitant prekybą“, – pareiškė ji Briuselyje surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo ir oficialaus vizito atvykęs Kinijos užsienio reikalų ministras Wangas Yi.

„Tikime laisva ir sąžininga pasaulio prekyba ir toliau ja tikėsime“, – pareiškė F. Mogherini.

„Tačiau ES neabejotinai turi ginti savo interesus“, – pridūrė ji.

Pasak ES diplomatijos vadovės, Bendrija yra parengusi atsakomąsias priemones, įskaitant galimus muitus įvairiems importuojamiems produktams, tokiems kaip spanguolės ir burbonas.

Be to, anot jos, ES apskųs JAV muitus Pasaulio prekybos organizacijai (PPO) ir pradės ginčo sprendimo procedūrą – teisinį procesą, kuris gali tęstis ne vienerius metus.

„Tačiau tai nereiškia, kad Jungtinės Valstijos nėra mūsų artimiausias partneris ir draugas. Ir toliau būsime sąjungininkai“, – pareiškė F. Mogherini.

„Labai glaudžiai bendradarbiaujame su JAV įvairiausiais klausimais, nuo saugumo iki tarptautinės politikos. Taip bus ir toliau“, – pareiškė ji.

Kovo mėnesį JAV nustatė plieno ir aliuminio importo muitus – atitinkamai 25 ir 10 proc., – kurie jau taikomi iš Kinijos, Rusijos, Japonijos ir kitų šalių įvežamiems metalams. Tačiau kai kurie JAV prekybos partneriai, įskaitant ES, iki gegužės pabaigos nuo šių muitų buvo atleisti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)