„Kol kas neturėjome galimybės įsigilinti į pasiūlymo priežastis. Būtinai dalyvausime diskusijose dėl įstatymo pataisos ir pateiksime Seimo nariui (Kęstučiui Masiuliui - ELTA) reikalingą informaciją apie „Keno“ ir „Jėgos“ loterijas“, - sako komentare „Olifėjos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas D. Kazlauskas.

„Viena iš loterijų organizavimo ir dalyvavimo jose paskatų kaip tik ir yra kilnūs tikslai. Dalyvaudami loterijose žmonės 8 proc. bilieto vertės skiria labdarai ar paramai. „Olifėja“ šias lėšas skiria Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui, jomis iš esmės finansuojamas šalies olimpinis judėjimas. Loterijų dalyviai žino žaisdami prisidedantys prie sporto rėmimo ir jiems tai yra svarbu“, - sako D. Kazlauskas.

Pasak jo, pernai tokia „Olifėjos“ parama sportui sudarė 6,1 mln. eurų. Dar 2 mln. LTOK gavo kaip „Olifėjos“ akcininkas.

Kaip jaus skelbta, uždrausti LRT televizijai transliuoti azartinius lošimus siūlo Seimo narys K. Masiulis.

„Nors LRT gauna finansavimą iš valstybės biudžeto ir jie pažadėjo, kad neberodys reklamos, tačiau vis tiek transliuoja „Keno loto“ ir „Jėga loto“ lošimus. Abejoju, ar tokie lošimai turi didelę pridėtinę vertę visuomenei. Juk absoliuti dauguma žmonių nieko iš to nelaimi ir geriau tuos pinigus panaudotų kilnesniems tikslams“, - teigia parlamentaras, įregistravęs įstatymo pataisą, uždrausiančią LRT transliuoti azartinius lošimus.

Jeigu Seimas pritars, įstatymo pataisa įsigaliotų 2019 m. sausio 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)