Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį atmetė prokurorų skundą ir paliko galioti šių metų sausį Klaipėdos miesto apylinkės teismo priimtą sprendimą. Teismas taip pat atmetė Klaipėdos mėsinės buhalterės skundą panaikinti pirmos instancijos teismo jai paskirtą 6 tūktst. eurų baudą, pranešė Klaipėdos apygardos teismas.

Klaipėdos mėsinė ir trys jos darbuotojai buvo kaltinami apgaulingu įmonės apskaitos tvarkymu 2012–2013 metais.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas sausį išteisino įmonės generalinį direktorių Gintarą Valančių, pirkimų vadovą Vytautą Žalgirį ir pačią įmonę. Įmonės buhalterė Rita Mikaitė dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos, susijusios su neįtrauktos į apskaitą skerdienos įsigijimu ir pardavimu, taip pat išteisinta, tačiau apylinkės teismas dėl neįtrauktų į apskaitą atlyginimų (premijų) išmokėjimo Klaipėdos mėsinės darbuotojams jai skyrė beveik 6 tūkst. eurų baudą.

„Nustatyta, kad įmonės generalinis direktorius, pirkimų vadovas, buhalterė ir juridinis asmuo nepadarė veikų, turinčių nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, todėl išteisinti pagrįstai“, – rašoma Klaipėdos apygardos teismo pranešime spaudai.

Prokurorai teismo prašė įmonės darbuotojams skirti 7,5-11,3 tūkst. eurų baudas, o pačią įmonę nubausti 75,3 tūkst. eurų bauda.

2016 metų balandį baigto ikiteisminio tyrimo metu teisėsauga nustatė, kad Klaipėdos mėsinė iš įvairių Lenkijos, Vokietijos, Estijos įmonių be apskaitos dokumentų įsigydavo kiaulienos skerdieną ir vėliau ją parduodavo Kauno bei Pakruojo rajono bendrovėms. Šios vėliau skerdieną pardavinėjo Kauno ir kitų miestų turgavietėse.

Skelbta, kad per kiek daugiau nei vienerius metus bendrovė už šešėlinėje rinkoje parduotą skerdieną gavo beveik 600 tūkst. eurų neapskaitytų pajamų, nuo kurių į valstybės biudžetą nebuvo sumokėta daugiau nei 180 tūkstančių eurų pelno ir pridėtinės vertės mokesčių.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis per tris mėnesius kasacine tvarka gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)