Tai nurodyta Komisijos paskelbtame 2021-2027 metų sanglaudos politikos asignavimų projekte.

2014-2020 metais iš Sanglaudos fondo Lietuvai buvo skirta 6,8 mlrd. eurų to meto kainomis.

Iš viso EK iš Sanglaudos fondo visoms šalims ketina skirti 373 mlrd. eurų. Tai daugiau nei 2014-2020 metų finansinėje perspektyvoje, kur numatyta skirti apie 360 mlrd. eurų, tačiau naujoje perspektyvoje įtrauktos lėšos ir sienų stiprinimui bei kitoms Europos teritorinio bendradarbiavimo išlaidoms. Jas atmetus, Sanglaudos fondas mažėja apie 10 proc.

Už regioninę politiką atsakinga Komisijos narė Corina Cretu spaudos konferencijoje teigė, kad EK siūlo mažinti Sanglaudos fondą dėl Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Bendrijos.

Už maisto saugą atsakingas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis BNS teigė, kad EK pasiūlymas Lietuvai dėl paramos regionams gali pasikeisti derybose ES Taryboje bei Europos Parlamente.

V. Andriukaitis tvirtino, kad iš Vyriausybės pasigedo bandymo derėtis dėl geresnio finansavimo su kitomis ES narėmis.

„Siūliau, kad premjeras važiuotų į Europos Vadovų Tarybas, į sostines, diskutuotų, tartųsi, galvotų, veiktų ir burtų koaliciją“, – tvirtino V. Andriukaitis.

Baimintasi, kad Lietuvai sanglaudos politikos lėšos gali mažėti ir 24 proc., mat šalies išsivystymo lygis išaugo ir BVP lygis perkopė 75 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)