"Bureau Veritas Lit." dienraščiui "Verslo žinios" patvirtino, kad pagal BRC standartą sertifikuotos įmonės "Kauno grūdai" bei Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai.

Iki šiol BRC standartą "Bureau Veritas Lit." buvo suteikęs įmonei "Lietpak".

"Vilniaus paukštyno" vadovas Vytautas Tėvelis neslepia, kad BRC sertifikatas reikalingas eksportui į Didžiąją Britaniją. Įmonė planavo jį pradėti nuo ateinančių metų pradžios, tačiau dėl paukščių gripo sukelto ažiotažo planai gali keistis.

"Bandomosios partijos į Angliją jau buvo, ir jie norėtų mūsų produkcijos, ypač filė, bet kol padėtis nepaaiškės, nieko nepradėsime", - sakė V.Tėvelis.

Pasak jo, jei maisto pramonės bendrovės neplanuoja eksportuoti produkcijos į Europos rinką, be to, kol Lietuvos teisės aktai nereikalauja, siekti BRC sertifikato nebūtina.

Lietuvos ekonominės plėtros agentūros Tarptautinės prekybos plėtros departamento direktorė Lina Vaitkevičienė sakė, kad Lietuvos įmonės, turėdamos BRC sertifikatus, bus pranašesnės kalbantis su didžiaisiais pasaulio mažmenininkais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją