Vilnietė Toma neslėpė nusivylimo, kad nei iš šio, nei iš to „Luminor“ banko sistema užstrigo ir ji nesulaukė pinigų:

„Nuo ryto laukiau vieno pavedimo. Žinojau, kad siuntėjas pinigus man pervedė apie 10 val. ryte, patikrinau po valandos – dar nebuvo „įkritę“. Beje, tikrinau per telefono programėlę, kuria pastaruoju metu nelabai pasitikiu, mat ji dažnai stringa, o porą kartų parodė neteisingą informaciją. Galbūt tai susiję su bankų susijungimu.

Kai popiet pasitikrinusi pinigų vėl nepamačiau, prie el. bankininkystės prisijungiau per kompiuterį. Ten viskas taip pat. O žmogus, man siuntęs pinigus, tai įrodė ir atsiuntęs išrašą iš kito banko. Pasidarė įdomu, paskambinau trumpuoju numeriu. Atsiliepęs vaikinas patikino, kad el. bankininkystė veikia puikiai, tačiau atskleidė, kad nuo 11 val. neveikia bankiniai pervedimai ir kad tam sutvarkyti mestos visos pajėgos, vis dėlto, kada sutvarkys, lieka neaišku.

Mano galva, į šią situaciją pasižiūrėta labai jau atsainiai. O nesmagiausia dėl to, kad siuntėjas visą dieną rašinėdamas, kad tikrai pervedė tuos pinigus, jautėsi it vagis.“

Iš tiesų banko interneto puslapyje galima rasti pranešimą, kad gegužės 24 d. sutriko Luminor|DNB klientų įeinančių ir išeinančių pervedimų vykdymas eurais į kitus Lietuvoje ir užsienio šalyse registruotus bankus.

„Dedame visas pastangas, kad techniniai nesklandumai būtų kuo greičiau išspręsti. Atsiprašome už nepatogumus“, – informavo bankas.

„Luminor“ komunikacijos vadovė vadovė Giedrė Bielskytė DELFI patvirtino, kad dalis pervedimų banke ketvirtadienį nebuvo vykdoma. Tačiau ji negalėjo pasakyti, kokia tai buvo dalis.

„Dedame visas pastangas, kad gedimai būtų sutvarkyti iki penktadienio ryto“, – tikino ji.

„Luminor“ įsteigtas praėjusių metų spalio 1 dieną, DNB ir „Nordea“ bankams Baltijos šalyse sujungus savo veiklą.

Bankas teigia esantis trečias didžiausias finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, jis turinti 16 proc. indėlių ir 23 proc. paskolų rinkos dalį, aptarnauja apie 1,3 mln. klientų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)