Šiuo metu galiojančiame Pelno mokesčio įstatyme nustatyta, kad lengvatinis 5 proc. tarifas taikomas, jei įmonėje dirba ne daugiau kaip 10 darbuotojų ir metinės pajamos neviršija 300 tūkstančių eurų. Tačiau ši nuostata netaikoma tuo atveju, jeigu įmonės savininkas ar jo šeimos nariai yra ir kitų įmonių savininkai: jei abu sutuoktiniai turi individualias įmones arba vienas turi individualią įmonę, o kitas valdo daugiau nei 50 proc. uždarosios akcinės bendrovės akcijų. Tokiu atveju nei vienas jų šia lengvata pasinaudoti negali, net jei bendras abiejų įmonių darbuotojų skaičius ir bendros metinės pajamos nesiekia įstatyme nustatytų apribojimų (10 darbuotojų ir 300 000 eurų metinių pajamų).

Priimta pataisa nustatyta, kad to paties asmens ar jo ir jo šeimos narių valdomos įmonės, kurių bendras darbuotojų skaičius ir bendros metinės pajamos nesiekia įstatyme nustatytų apribojimų (10 darbuotojų ir 300 000 eurų metinių pajamų) galės taikyti lengvatinį 5 proc. pelno mokesčio tarifą.

Pataisos įsigalios 2019 m. sausio 1 d. Jos bus taikomos apskaičiuojant 2019 metų ir vėlesnių mokestinių laikotarpių pelno mokestį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)