„Atvykę savaitgalį žmonės prisistatė emigrantais, ilgai vartė meniu, kol galiausiai paklausė: „O kas siūloma dienos pietums?“ Emigrantai Palangoje jau neleidžia tiek pinigų, kaip anksčiau, ir jie skaičiuoja“, – sakė vienos Palangos kavinių darbuotoja.

Vietos prekeiviai pastebi, kad vis labiau populiarėja greiti ir ne itin brangūs užkandžiai bei kebabai, kainuojantys apie 3 eurus, o pasiilgę cepelinų jų gali rasti ir po porą eurų, tiesa, už vieną. Cepelinų porcijos kainos panašios – kainuos apie 4–5 eurus.

Nuo gegužės pradžios pradėjusios dirbti kavinės neslepia, kad kiekvieną savaitgalį žmonės jau atvyksta pasimėgauti vasariškais orais ir užsuka pavalgyti. Dažniausiai šeimomis atvykstantys poilsiautojai neretai perka ir alkoholį. Vienoje kavinių dirbanti padavėja sako, kad dosniausi kol kas ne tautiečiai, o rusai, vokiečiai ir latviai.

„Lietuviai beveik visuomet skaičiuoja išlaidas maistui, tačiau be alkoholio neapsieina net ir per pietus. Buvo ir tokių, kurie vakarop kone įgriuvo į kavinę, nesmagu matyti tokius, ypač, kai atvyksta su vaikais. Tačiau išgėrę klientai mažiau skaičiuoja, yra labiau atsipalaidavę. Visgi brangesnius patiekalus renkasi vokiečiai, rusai. Nors tiek, kiek anksčiau, rusų ir neatvyksta, tie, kurie lankosi, vis dar gana dosnūs“, – sakė mergina.

Į kavines žmonės viliojami ir šviežiai rūkytomis žuvimis. Už skumbrę prašoma 3–5 eurų, norintieji pasmaguriauti upėtakių ar šamų mėsa jau turės sumokėti 8–14 eurų, nelygu, kokio dydžio žuvį išsirinks. Lašišų patiekalai, nors ir ne iš šviežiai pagautų žuvų, siūlomi už daugiau nei dešimt eurų. Jei norite mėsos patiekalų, jie kainuos taip pat per dešimt eurų.

Desertus kioskuose parduodantys prekeiviai pastebi, kad pagrindiniai jų klientai – tėvus atitempiantys vaikai ir paaugliai. Nors kainos nėra itin didelės, prekyba jau nuo gegužės pradžios gana aktyvi, tad, jei bus tokia vasara, prekeiviai sako, kad skųstis blogu uždarbiu verslininkai tikrai negalės.

Ant jūros kranto įsikūrusios kavinės šeimininkai kalbėti apie prekybą nepanoro, mat dar įtemptai ruošiasi sezonui. Čia atvykę žmonės paprastai ne itin žiūri į kainas – daugiausia perka lengvų alkoholinių gėrimų ir kokteilių, kurie kainuoja apie 7 eurus, ir mėgaujasi vaizdu į jūrą.

Visi kurorto verslininkai neslepia, kad dienos prieš oficialių poilsio sezono atidarymą – labai įtemptos, ir prasitaria, kad daug atvykusių žmonių dar nereikš, jog laukia solidus savaitgalio uždarbis – poilsiautojai išlaidauja labiau, kai atvyksta ilgesniam laikui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (427)