„Svoy TS“ vadovas ir vietinės „SvoyHotel“ apgyvendinimo užsakymų internetu sistemos savininkas Sergejus Vojkovičius, aiškindamas tokį siūlymą, pareiškė, jog „Booking.com“ valdo apie 70 proc. Rusijos viešbučių užsakymų rinkos, todėl vietiniai turizmo organizatoriai nepajėgūs su ja konkuruoti.

Kultūros ministerijai pavaldi Federalinė turizmo agentūra („Rosturizm“) pranešė, kad savo poziciją dėl to paskelbs tik sulaukusi šalies turizmo sektoriaus organizacijų oficialios reakcijos į tai.

Šios reakcijos ilgai laukti neteko.

Tokį siūlymą sukritikavo Rusijos turizmo industrijos sąjunga, Rusijos viešbučių asociacija, Rusijos restoranų ir viešbučių federacija.

Rusijos turizmo industrijos sąjungos atstovė spaudai pareiškė, jog „Booking.com“ veiklą Rusijoje vertėtų tinkamai reguliuoti, o ne drausti.

„Booking.com“ faktiškai teikia informacines paslaugas. Šią jos veiklą būtina reguliuoti griežčiau. Siūlymas jos veiklą uždrausti - nevykęs, nes dėl to bus pažeista vartotojų teisė rinktis. „Booking.com“ Rusijoje neregistruota ir čia nemoka mokesčių. Ko gero, taip neturėtų būti“, - sakė Irina Tiurina.

„Tai reikėtų spręsti atsargiai ir atsakingai - sankcijos sankcijomis, bet blaivus protas išties padėtų. Viešbučiai iš „Booking.com“ sulaukia solidžią užsakymų dalį, ir jų nuomonė, kaip ir mūsų, - kategoriškai neigiama“, - pareiškė Rusijos viešbučių asociacijos prezidentas Genadijus Lamšinas.

Iš esmės tokią nuomonę išsakė ir Rusijos restoranų ir viešbučių federacijos viceprezidentas Vadimas Prasovas.

„Taip, „Booking.com“ - labai stiprus konkurentas. Mes, be abejo, tokiam siūlymui pritariame. Pritariame bet kokiam konkurentų naikinimui. Tačiau tai - nelabai teisinga ir adekvatu. Ar ne taip?“, - ironiškai pareiškė Rusijos apgyvendinimo užsakymų internetu svetainės „Acase.ru“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Kurnosovas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)