Plėtros planą ketinama įgyvendinti nepriklausomai nuo to, ar didžiausia Baltijos šalyse privataus ir rizikos kapitalo fondų valdymo bendrovė „BaltCap“ parduos savo valdomą kavinių tinklo akcijų paketą, ar liks jo akcininke.

„BaltCap“ fondas „Lithuania SME Fund“ valdo 70,5 proc. „Caffeine“ akcijų, 29,5 proc. priklauso „Caffeine“ vadovų komandai.

VZ.lt rašė, kad praėjusią savaitę „BaltCap“ pateikė rinkai siūlymą įsigyti kavinių tinklą „Caffeine“.

„Pasklidusi neoficiali informacija apie „Caffeine“ pardavimą sukėlė nemažai triukšmo, todėl teiginys apie plėtrą kai kam gali pasirodyti kaip grubus bandymas paneigti gandus. Nieko aš neneigsiu. Mat, šiuo atveju, abi žinutės yra teisingos – „BaltCap“ iš tiesų ieško pirkėjo savo akcijoms, o mes iš tiesų pradėjome sparčią tinklo plėtrą. Abu šie procesai yra planuoti ir visiškai racionalūs. Vienintelis dalykas, kurį norėčiau patikslinti – „Caffeine“ vadovų komanda niekur nesitraukia ir įgyvendina plėtros planus“, – pranešime cituojamas „Caffeine“ kavos ir komunikacijos vadovas Nidas Kiuberis.

Pasak jo, per dešimtmetį užaugintas prekės ženklas ir ištikimų klientų armija leidžia tikėtis nuoseklios plėtros klostantis įvairiems finansinio investuotojo išėjimo iš įmonės nuosavybės scenarijams.

„Fondas į „Caffeine“ investavo apibrėžtam laikotarpiui, siekdamas prisidėti prie sparčios tinklo plėtros ir realizuoti sukurtą vertę. Išėjimas finansiniam investuotojui yra tokia pat neišvengiama strategijos dalis kaip ir įsigijimas“, – pridūrė N.Kiuberis.

Į mažas ir vidutines sparčiai augančias įmones investuojantis „Lithuania SME Fund“ įkurtas 2010 metais, jo veiklos pabaiga numatyta 2020-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)