Sklypas bus perkamas iš kompanijos "Balkancar 6-Ti Septemvri", pranešė "Vilniaus Akropolis".

"Įsigytame sklype projektuojamas prekybos ir biurų kompleksas, - sakė "Vilniaus Akropolio" valdybos pirmininkas Mindaugas Marcinkevičius. - Tai yra investicija į greitai augančią rinką, kurioje planuojame ir daugiau projektų".

M.Marcinkevičius Eltai nekomentavo galimų minėto prekybos ir biurų komplekso projekto įgyvendinimo terminų, investicijų bei jo dydžio. Anot "Vilniaus Akropolio" valdybos pirmininko, kiti numatomi Bulgarijoje įgyvendinti projektai yra susiję su nekilnojamuoju turtu.

Sklypas, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi "Balkancar" gamykla ir kuriame bus statomas prekybos bei biurų kompleksas, yra netoli miesto centro, šalia vienos iš pagrindinių Sofijos centrą su gyvenamaisiais rajonais jungiančios magistralės.

Vilniaus vertybinių popierių biržoje planuojantis kotiruotis "Vilniaus Akropolis" anksčiau skelbė dar šį rudenį ketinantis išleisti naują akcijų emisiją. "Gautos lėšos būtų naudojamos naujiems investiciniams projektams tiek Lietuvoje, tiek užsienyje", - Eltai yra sakęs M. Marcinkevičius.

"Vilniaus Akropolis" valdo daugiau kaip 109 tūkst. kvadratinių metrų ploto biurų, prekybos ir pramogų centrą "Akropolis" sostinėje, kuriame per metus sulaukiama apie 11 mln. lankytojų. Taip pat duris turėtų atverti "Akropoliai" Kaune, Klaipėdoje. Įmonė taip pat rengia projektus statyti "Akropolius" Rygoje bei Sofijoje.

Bendrovei "Vilniaus prekyba" priklausančio "Vilniaus Akropolio" įstatinis kapitalas - 245,36 mln. litų. "Vilniaus prekybą" valdo 10 fizinių asmenų. Manoma, kad didžiausias "Vilniaus prekybos" akcininkas yra bendrovės prezidentas Nerijus Numavičius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją