Vilniaus apygardos teismas šią savaitę pradėjo nagrinėti „MG valdos“ skundą Telecentrui dėl sutarties pripažinimo negaliojančia.

„Teisinis procesas vyksta iš esmės dėl Telecentro padarytų esminių sutarties pažeidimų. Po sutarties sudarymo, kurio metu buvo ne tik sutarta iš Telecentro įsigyti gyvenamosios paskirties vystymo projektą 7,26 hektaro teritorijoje, bet ir už jį sumokėta aukščiausia rinkos kaina, Generalinės prokuratūros sprendimu vėliau buvo panaikintos tiek Telecentro nuomos teisės ir sklypo perleidimo galimybė, tiek pakoreguotas kelių statinių tame sklype teisinis statusas“, – BNS sakė „MG valdos“ atstovas spaudai Tadas Vasiliauskas.

Anot jo, Telecentras sutartyje pateikė neteisingus patvirtinimus ir garantijas, o įsigytas sklypas tapo menkavertis.

Apie 7,26 ha ploto sklypą su statiniais iš Telecentro už daugiau nei 6 mln. eurų „MG valda“ įsigijo 2015 metais. Bendrovė Žvėryno, Karoliniškių ir Viršuliškių sankirtoje esančioje teritorijoje planavo plėtoti gyvenamųjų namų kvartalą.

Į teismą dėl šio sandorio kreipėsi prokurorai. Apeliacinis teismas pernai rugsėjį panaikino sandorio dalį, kuria perleistos sklype esančios radijo antenos.

T. Vasiliausko teigimu, po galutinio teismo sprendimo Telecentras „MG valdai“ grąžino dalį sumos – 247,1 tūkst. eurų.

„Mes ieškiniu reikalaujame priteisti visą sumokėtą turto kainą ir palūkanas už laikotarpį nuo turto kainos sumokėjimo iki jos grąžinimo“, – nurodo T. Vasiliauskas.

Valstybinės žemės sklypą Telecentras nuomojasi iš Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT), kuri nepritarė sklypo nuomos teisių perleidimui „MG Valdai“.

Viešąjį interesą gynusių prokurorų teigimu, 2015 metais pasirašyta sutartimi Telecentras „MG valdai“ perdavė neegzistuojančias radijo antenas, todėl sandoriu siekė neteisėtų tikslų, kad „MG valda“ turėtų teisę ne aukciono būdu išsinuomoti daug didesnę valstybinės žemės sklypo dalį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)