Kaip nurodoma dokumentuose, Kainų komisija ketina padidinti „Smiltynės perkėlos“ būtinąsias sąnaudas (t. y., leidžia gauti daugiau pajamų iš kelto veiklos). Nurodoma, kad pernai buvo leista gauti apie 3,9 mln. eurų pajamų, o šiais metais - 4,5 mln. eurų.

Kaip keisis konkrečių bilietų įkainiai, turės apsispręsti pati „Smiltynės perkėla“. Jos atstovė Inga Valutienė Eltai sakė, kad pati įmonė dar nėra numačiusi, kokie turėtų būti Smiltynės kelto bilietų tarifai.

„Po ketvirtadienio posėdžio jie bus patvirtinti. Nuo Kainų komisijos priklauso, nes būtent jie lemia tą skaičiavimą, tai jų tvirtinimas ir jie skaičiuoja dedamąją. Mes nežinome, kokia ji bus patvirtinta iki galo, tai nieko negalime iš anksto pasakyti“, - Eltai sakė I. Valutienė.

Nurodoma, kad personalo išlaikymui šiais metais galėtų būti skirta šiek tiek daugiau nei 1,2 mln. eurų. Praeitais metais ši suma taip pat buvo apie 1,2 mln. eurų.

Tuo metu keltų išlaikymui šiais metais leista skirti 1,1 mln. eurų. 2017 metais ši suma siekė 624 tūkst. eurų.

Šiuo metu bilieto kelto kaina vienam keleiviui (taip pat ir su dviračiu) į abi puses su PVM siekia 80 centų, lengvųjų automobilių perkėlimo kaina svyruoja nuo 11 iki 57 eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)