Farmacijos įstatymo pakeitimus parengė Sveikatos apsaugos ministerija. Pasiūlymą drausti būtent vaistinių reklamą pateikė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariai Stasys Tumėnas ir Arūnas Gumuliauskas. Jie teigia, kad tokios pataisos padėtų išlikti mažosioms vaistinėms ir sumažintų apsinuodijimų vaistais skaičių.

DELFI primena, kad prieš savaitę už šiuos pakeitimus vieningai balsavo Seimo sveikos gyvensenos komisija. Po balsavimo vykusioje diskusijoje paaiškėjo, kad dalis komisijos narių galvojo balsavę už vaistinių, o kiti – už vaistų reklamą.

„Jei draudžiama alkoholio reklama, tai ir vaistų reklamą reikia drausti, reikia leisti reklamuotis tik pačioms įmonėms“, – tada kalbėjo komisijos narys Andrius Kupčinskas.

Kadangi paaiškėjo, kad buvo nubalsuota už vaistinių,o ne vaistų reklamos draudimą, komisijos pirmininkas Dainius Kepenis nusprendė, kad šis klausimas vertas apsvarstymo, taigi prie jo buvo grįžta šiandien.

Šiandien šį klausimą turėję svarstyti komiteto nariai vėl neapsisprendė dėl šio klausimo ir padarė pertrauką.

DELFI primena, kad pasiūlymo drausti vaistinių reklamą nepalaiko nei Sveikatos, nei Ūkio ministerija. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga anksčiau buvo sakęs, kad viena pagrindinių priežasčių, kodėl jis nepritartų tokiam reklamos draudimui – nes svarstoma plėsti paslaugų spektrą vaistinėse.

Anot jo, su farmacininkais kalbamasi apie farmacinės rūpybos plėtrą, kai vaistininkai atliktų daugiau paslaugų. Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius taip pat sako nesuprantantis šio pasiūlymo logikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)