Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos regiono klientų aptarnavimo vadovas Alessandro Rotelli pasakojo, kodėl būtent Vilnius atsidaro sąrašo viršuje, renkantis vietą naujam centrui.

„Ieškojome dinamiško, jauno ir multikultūriško miesto, nes tai svarbu ne tik mums, bet ir mūsų partneriams. Turime nusisamdę vietinę darbo paieškos kompaniją, todėl rasti darbuotojų sekasi puikiai. Jau turime priėmę daugiau nei 100 žmonių, iki metų galo tikimės rasti dar šimtą“, – kalbėjo jis.

Darbuotojus bendrovė vilioja nemokamais pietumis, kuriuos jie gali gauti čia pat biure, mokymosi galimybėmis ir įvairiomis nuolaidomis.
Alessandro Rotelli

Šiuo metu Booking.com turi du biurus Vilniuje – klientų skambučių aptarnavimo centrą, kuris yra devintasis Europoje ir aštuonioliktas visame pasaulyje, pagalbos vietos partneriams biurą.

Bendrovės duomenimis, turistus Lietuvoje daugiausia sudomina Vilnius, Kaunas, Palanga, Klaipėda ir Druskininkai, Būtent šiuose miestuose jie užsako daugiausia nakvynių.

Tuo metu patys lietuviai daugiausia renkasi Vilnių, paskui populiarus Palangos, Druskininkų kurortus, populiarumu kiek nusileidžia Klaipėda ir Kaunas.

Populiariausios lietuvių kryptys užsienyje, pagal Booking.com duomenis, – Ryga, Varšuva, Talinas, Jūrmala, Roma – būtent į šiuos miestus lietuviai užsako nakvynes dažniausiai.

Turistų daugiausia sulaukiame iš kaimyninės Baltarusijos, Rusijos, Latvijos, Lenkijos, taip pat Jungtinės Karalystės.

A. Rotelli pasakojo, kad konkurentą „Airbnb“, siūlantį apsistoti pačių žmonių namuose, vertina rimtai, todėl stengiasi nenusileisti nakvynių ne viešbučiuose ar hosteliuose pasiūlymais.

„Labai sveika turėti konkurentų, nes galime pamatyti, kur mes esame, svarstysi, ką galime pagerinti. Mes juos stebime, analizuojame, žiūrime, ką jie daro gerai, apskritai, stebime visą nuomos rinką, bet daugiau orientuojamės į savo misiją – kad mūsų klientai turėtų geriausią patirtį. Apgyvendinimas namuose nėra mums naujas segmentas, mūsų puslapyje atsiranda vis daugiau panašių pasiūlymų, ir jų tik daugės.

Dalijimosi ekonomika sukuria daugiau galimybių visam verslui ir jo ateičiai“, – teigė jis, pabrėždamas, kad Lietuvoje galima apsistoti ir itin įdomiose vietose – pas ūkininkus ar stovyklavietėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)