M. Sinkevičius sako visiškai nesigailintis sprendimo prieš aštuonerius metus palikti privatų sektorių ir pereiti į viešąjį. Anot pašnekovo, pradėjęs dirbti valstybinėje organizacijoje, pakeitė ir savo nuomonę apie dideles organizacijas.

„Atėjome su mintimi, kad reikia, kiek įmanoma, visus žmones tempti į centrus, nesvarbu, ar geografinius, ar kompetencijos. Nors kompetencijų tempimas vis dėlto, manau, kad pasiteisino, bei mes tą ir darome bene aktyviausiai viešajame sektoriuje Lietuvoje, bet, manau, kad tempti žmones į Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį – netikslinga, nes čia yra brangi darbo jėga, apmokymai taip pat kainuoja brangiai.

Reikia bandyti išlaikyti žmones regionuose. Taip, valdymas sudėtingesnis, bet tikrai verta ir įmanoma. Žmonės čia labiau lojalūs organizacijai, mažesnė kaita, jie vertina darbą ir ilgalaike prasme organizacija sutaupo“, – teigia „Sodros” direktorius.

Saulius Jovaišas ir Mindaugas Sinkevičius

Savo didžiausiu iššūkiu „Sodroje” M. Sinkevičius įvardija prisitaikymą prie rinkos pokyčių ir visuomenei teikiamų paslaugų supaprastinimą. Pasak pašnekovo, į darbo rinką atėjusi nauja karta pradeda diktuoti ir savo sąlygas.

„Dabartinė karta jau nori gauti visas paslaugas čia ir dabar. Labai greitai ir patogiai. Jie nesupranta, jeigu sudėtingesnė paslauga, tai, pavyzdžiui, reikia surinkti papildomų prašymų, duomenų. Mano iššūkis – įtikinti organizaciją, jog ir mes turime suktis ta kryptimi, kad mūsų paslaugos paprastėtų – nėra toks paprastas, nes ne viskas priklauso vien nuo mūsų. Tai – viešasis sektorius, tad tenka įtikinėti ir politikus, juk mes vis tiek gyvename pagal tam tikrus reglamentavimus“, – pasakoja M. Sinkevičius.

Paprašytas atsakyti į klausimą, kokiu vadovu laidos svečias yra kiekvieną dieną, M. Sinkevičius buvo atviras. Anot jo, dirbti ir diskutuoti su juo – gana sudėtinga.

„Dažniausiai turiu savo įsivaizdavimą, kaip turėtų būti. Išdurti mane sudėtinga, nes esu iš tų vadovų, kurie mėgsta dalyvauti visur. Kadangi atėjau iš verslo ir neturėjau galimybės gerai suprasti „Sodros” vidinių procesų iš anksto, todėl teko pačiam daug įsigilinti. Iš principo nesu labai pasitikintis žmonėmis, todėl mėgstu sužinoti viską pats, kad suprasčiau ir galėčiau priimti, mano manymu, teisingą sprendimą. Teko įsigilinti į visus sprendimus ir dabar suprantu, kas vyksta visose dalyse ir galiu diskutuoti su kiekvienu specialistu“, – atsakė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)