„Tai ekonominiai klausimai. Susitikimo idėja gimė po praėjusią savaitę vykusio susitikimo su Jungtinių Arabų Emyratų ekonomikos ministru. Tuomet buvo pasiūlyta nuo kalbų pereiti prie konkrečių darbų ir buvo pasiūlymas steigti komisiją, kur būtų galima konkretizuoti sritis, kur bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir JAE galėtų realizuotis įmanomai sparčiausiu tempu“, – BNS sakė premjero atstovas Tomas Beržinskas.

Praėjusią savaitę Lietuvoje viešėjo JAE ekonomikos ministras Sultanas Bin Saeedas Al Mansooris (Bin Saidas Al Mansuris). Po jo susitikimo su S. Skverneliu Vyriausybė pranešė, kad abi šalys svarsto galimybes atidaryti ambasadas viena kitos sostinėse, tariamasi ir dėl tiesioginių skrydžių tarp šalių galimybės.

Be to, siekiant aktyvesnio bendradarbiavimo, ketinama įkurti jungtinį Lietuvos–JAE ekonomikos komitetą, kuriame būtų svarstomi konkretūs investiciniai projektai.

Eksporto skatinimo agentūros „Versli Lietuva“ duomenimis, didžiausią dalį iš Lietuvos eksportuojamos produkcijos į JAE sudaro javai, baldai bei mineralinis kuras ir alyvos. Prekių apyvarta tarp šalių pernai buvo beveik 5 kartus didesnė nei 2012 metais ir siekė beveik 136 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)