Vokietijos kompanija FESTO specializuojasi pramonės automatizavimo srityje, taip pat kuria ir vysto naujus sprendimus bionikos srityje.

Biuro atidarymo metu buvo pademonstruotas vienas iš jų – bioninis drugelis, iliustruojantis sudėtingas ateities gamybos pasaulio tendencijas, tokias kaip funkcinė integracija, ypač lengva konstrukcija ir realiuoju laiku optimizuotas tinklo ryšys tarp atskirų sistemų.

Praėję metai kompanijai buvo rekordiniai – pasiekta 3 mlrd. eurų apyvarta. „Svarų indėlį į kompanijos sėkmę įdeda ir Lietuvoje dirbanti komanda, kurios profesionalumas padeda kryptingai siekti užsibrėžtų tikslų ir nuolat efektyvinti pagrindinius įmonės procesus“, – pranešime cituojamas Pekka Parikka, FESTO LIETUVA generalinis direktorius.

Įmonės biure Kaune šiuo metu darbuojasi daugiau kaip 400 skirtingų sričių specialistų. Per ateinančius kelerius metus planuojama sukurti dar 240 naujų darbo vietų.

Pasak VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino, FESTO plėtra atspindi bendrą paslaugų centrų industrijos augimo tendenciją. Šiuo metu šalyje veikia daugiau nei 70 paslaugų centrų, įdarbinančių 15 tūkst. specialistų, o tai yra trigubai daugiau nei prieš penkerius metus. Tuo pačiu pastebima ir pačių paslaugų centrų transformacija – dažnas paslaugų centras yra daugiafunkcinis, jungiantis atskiras IT, finansų, inžinerijos ir kitas komandas, kurios atlieka vis kompleksiškesnes ir daugiau kompetencijų reikalaujančias funkcijas.

„Per penkerius metus FESTO paslaugų centras išaugo net keturis kartus ir jau greitai taps antruoju centru Kaune, turinčiu daugiau nei pusę tūkstančio darbuotojų. Užsienio įmonėms ši sėkmės istorija yra kaip laikinosios sostinės vizitinė kortelė, jau padėjusi pritraukti į miestą daugiau investuotojų“, – sako M. Katinas.

Šiuo metu įmonė jau visiškai įsikūrusi naujame A klasės biure, kurio plotas siekia daugiau kaip 4,5 tūkst. kv. metrų. Čia sukurta 480 darbo vietų, darbuotojams skirtos poilsio erdvės.

Vokietijos kompanija FESTO yra viena iš pirmųjų užsienio investuotojų Lietuvoje. Nuo 1992 m. kompanija čia investavo apie 3 mln. eurų.

FESTO grupėje visame pasaulyje dirba daugiau kaip 20 tūkst. darbuotojų, kompanijos biurai įsikūrę 61 šalyje, o jos produkcija ir palaikymas teikiamas daugiau kaip 300 tūkst. klientų 176 valstybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)