„Gyvenu privačių namų rajone, siaubas kilo dėl Šimašiaus pertvarkos – šiukšles išveždavo kas savaitę, dabar bus kas antrą. Viskas pus, dauginsis parazitai ir t. t. O kaimynas, kuris yra rimtas verslininkas, sako, kad tai toks planas: užguiti Vilnių šiukšlėmis, o tada, sulaukus miestiečių nepasitenkinimo, vėl pradėti šiukšles vežti kas savaitę, tik jau padvigubinus kainą“, – DELFI rašė skaitytojas Ainis.

Penktadienio vakarą savivaldybės išplatintame pranešime rašoma, kad problema bus išspręsta per tris dienas – perpildyti konteineriai esą bus ištuštinti.

„Penktadienį susitikome su atliekų vežėjų atstovais, kad išsiaiškintume nesklandumų priežastis. Buvo sutarta, kad jie ištuštins perpildytus konteinerius vėliausiai per tris dienas. Komunalinių atliekų reforma įsigaliojo gegužės 1-ąją dieną, kuri buvo nedarbo diena. Dėl pasikeitusių aptarnavimo grafikų ir zonų, vairuotojai užtruko susipažindami su naujais maršrutais – vežėjai kilusias problemas pripažįsta ir žada nepagailėti pastangų, kad artimiausiomis dienomis miestas taptų švarus bei toks ir liktų “, – pranešime cituojamas SĮ VASA vadovas Rimantas Juknevičius.

Nutarta koreguoti šiuo metu paskelbtus atliekų vežimo grafikus pagal gyventojų poreikius. Pagal gyventojų kreipimąsi konteineriai bus keičiami į didesnius arba grafikas bus tankinamas, siekiant atliekų vežimo reformą optimizuoti ir padaryti patogią, efektyvią ir ekonomiškai naudingą gyventojams.

Savo ruožtu gyventojai ir įstaigos, institucijos kviečiami aktyviai domėtis atliekų išvežimo grafikais ir teikti savo pasiūlymus.

„Atsiprašome gyventojų ir įmonių, kurie susidūrė su nepatogumais. Pasipylus milžiniškam skambučių ir užklausų kiekiui ne visuomet galime akimirksniu sureaguoti, tačiau į visus skambučius bei užklausas atsakysime. Noriu patikinti, kad visus signalus vertiname rimtai ir kviečiame mums pranešti, kur neištuštinami atliekų konteineriai – ši informacija yra labai svarbi bendrai situacijai žinoti bei nustatyti problemines vietas“, – tvirtina VASA vadovas.

Nuo gegužės 1 dienos Vilnius padalintas į penkias dalis. Šiaurinę, rytinę ir vakarinę zonas aptarnauja „Ecoservice“, centrinę – „VSA Vilnius“, pietuose dirba „Ekonovus“.

Informaciją apie tai, kuriai tvarkymo zonai priskirtas konkretus gyvenamasis būstas, kas bus atsakingas už atliekų surinkimą, tvarkos palaikymą bei preliminariai pasiskaičiuoti vietinės rinkliavos dydį galima tinklapyje www.atliekuadministratorius.lt ar paskambinus trumpuoju telefonu 1895, taip pat informacija nuo gegužės 1 d. teikiama SĮ VASA Klientų aptarnavimo skyriuje, Smolensko g. 5, Vilnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)