Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje „Švyturys-Utenos“ alus nurodo 2017 metų pabaigoje ir šių metų pradžioje gavęs Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento nurodymą sumokėti papildomus mokesčius už aplinkos teršimą metalo pakuotėmis.

Aplinkosaugininkų teigimu, dviejų viešųjų organizacijų Pakuočių tvarkymo organizacija (PTO) ir „Žaliasis taškas“ įmonei išduoti dokumentai, įrodantys atliekų sutvarkymą, yra panaikinti. „Švyturys-Utenos alus“ konkrečios dokumentų panaikinimo priežasties nenurodo, tačiau tai susiję su „Metrail“ istorija, kuriai panaikinti atliekų sutvarkymą įrodantys dokumentai už 2013-2015 metus.

Jei aplinkosaugininkų sprendimą teismas pripažintų teisėtu, dėl PTO išduotų dokumentų daryklai tektų sumokėti 2,259 mln. eurų taršos mokesčių, dėl „Žaliojo taško“ – dar 1,029 mln. eurų.

„Vadovybė tikisi, kad laimės šiuos ginčus ir nepatirs su tuo susijusių nuostolių, todėl bendrovės finansinėse ataskaitose nebuvo suformuotas joks atidėjinys“, – rašoma „Švyturio-Utenos alaus“ ataskaitoje.

Anksčiau skelbta, kad dėl „Metrail“ išrašytų fiktyvių atliekų tvarkymo dokumentų 2018-ųjų išvakarėse šimtai įmonių sulaukė aplinkosaugininkų raginimo susimokėti 15 mln. eurų taršos mokesčio už 2013–2015 metais nesutvarkytas pakuočių atliekas. Nei aplinkosaugininkai, nei pačios įmonės konkrečių joms priskaičiuotų mokėtinų sumų neatskleidė.

Pakuočių gamintojus ir importuotojus vienijančios organizacijos ir Aplinkos ministerija šiuo metu derina taikos sutartį, siekiant išspręsti ginčą teisme.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)