Tarp raginančiųjų administraciją nesiimti „naujų protekcionistinių veiksmų, įskaitant grasinimus pasitraukti iš prekybos sutarčių, neprotingus raginimus įvesti naujus muitus ir jų įvedimą“, yra dviejų respublikonų ir dviejų demokratų prezidentų ekonomikos patarėjų ir 15 Nobelio premijos laureatų.

Nacionalinės mokesčių mokėtojų sąjungos (NTU) parengtas laiškas buvo nusiųstas gegužės 3-ąją – tą pačią dieną, kai 1930 metais Kongresui buvo įteiktas panašus raštas.

Tą laišką taip pat buvo pasirašę daugiau kaip 1 tūkst. ekonomistų.

„1930 metais Kongresas neatsižvelgė į ekonomistų patarimą ir už tai teko mokėti visiems amerikiečiams, – pažymėjo NTU. – Žemiau pasirašę ekonomistai ir ekonomikos dėstytojai primygtinai ragina nekartoti tos klaidos.“

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas ir prekybos sekretorius Wilburas Rossas šiuo metu vieši Pekine, siekdami išspręsti prekybos ginčą, kuris kilo, D. Trumpui nustačius didelius muitus importuojamam aliuminiui ir plienui, taip pat 50 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškų prekių importui.

NTU laiške cituojamas 1930 metų raštas, kuriame buvo įspėta, jog muitai pakenks ir vartotojams, nes pakils kainos, ir ūkininkams, nes šie praras prieigą prie savo prekių rinkų.

„Tokie veiksmai kitas šalis neišvengiamai paskatins mums atsilyginti ir nustatyti atsakomuosius muitus mūsų prekėms“, – įspėjama NTU laiške.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)