Anot pranešimo, Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė „Arvi“ įmonių grupės įkūrėjo Vidmanto Kučinsko ir sūnaus Justo Kučinsko apeliacinį skundą bei paliko galioti Kauno apygardos teismo pernai birželio sprendimą, kuriuo „Arvi“ holdingo bendrovės „Vyrja“ akcijų perleidimo sandoris buvo pripažintas negaliojančiu.

„Galimai siekdamas išvengti įsipareigojimų kreditoriams vykdymo, V. Kučinskas perleido sūnui J. Kučinskui didelę dalį „Arvi“ grupę kontroliuojančios bendrovės „Vyrja“ akcijų. Tarptautinis bankas „Alfa Bank“, gindamas savo teisėtus interesus, kreipėsi į teismą dėl dovanojimo sutarties pripažinimo negaliojančia ir restitucijos taikymo“, - pranešime sakė „Alfa Bank“ atstovaujantis advokatų kontoros „Sorainen“ partneris Laurynas Lukošiūnas.

Anot pranešimo, teismas taip pat nustatė, kad V. Kučinskas buvo nesąžiningas. Teismas atmetė jo argumentus, kad atitinkamų sutarčių, iš kurių kyla „Alfa Bank“ reikalavimai, V. Kučinskas nepasirašė.

„Alfa Bank“ dėl V. Kučinsko laiduotų paskolų bendrovei „Arvi NKP“, valdančios trąšų gamyklą Karaliaučiuje, kreipėsi į teismą Maskvoje ir Londono tarptautinio arbitražo teismą Jungtinėje Karalystėje. Iš V. Kučinsko siekiama išieškoti daugiau nei 20 mln. eurų skolų.

Anot pranešimo, vykdant teismo nutartį dėl turto arešto taikymo paaiškėjo, kad visas V. Kučinsko ir „Arvi“ grupės vertingiausias turtas buvo perleistas. „Arvi“ holdingo „Vyrja“ akcijos buvo padovanotos sūnui, o „Arvi kalakutai“, „Lietuvos cukrus“ ir „Rietavo veterinarinė sanitarija“ - perleistos ofšorinėms Kipre registruotoms, naujai įsteigtoms bendrovėms.

Anot advokato L. Lukošiūno, kreditoriai, sulaukę įsiteisėjusio teismo sprendimo dėl dalies neteisėto turto perleidimo nuginčijimo, tęs ir kitas bylas dėl akcijų perleidimo sandorių pripažinimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)