Pagrindinė gamyklos Klaipėdoje veikla bus sutelkta į eksportą ir metalinių dalių pristatymą klientams iš įvairių pramonės šakų – nuo automobilių iki statybos. Bendrovė gamina jungiamąsias plokštes, dėl kurių keletą tonų pakeliantys milžiniški kranai juda kaip žmogaus ranka, valdymo dėžes ir aušinimo stovus kelių statybos įrangai bei gausybę dalių, naudojamų komercinėse transporto priemonėse.

„Malmar“ Baltijos šalis, kaip patrauklų regioną savo veiklai, atrado dar 2006 m., kai Ventspilyje, Latvijoje, įkūrė savo gamyklą. Trumpas atstumas tarp gamybos vietų ir į kokybę orientuota darbo kultūra, kuria garsėja regionas, buvo vieni svarbiausių veiksnių, lėmusių bendrovės sprendimą“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Malmar“ generalinis direktorius Dorsan De Buysscher.

Sekant gamyklos Ventspilyje pavyzdžiu, „Malmar Lithuania“ bus nepriklausoma gamykla, kurios pagrindinė veikla – lakštinio metalo gamyba. Šiai gamyklai artimiausioje ateityje siekiame gauti ISO / IATF sertifikatus.“

Pasak „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktoriaus Gedimino Koryznos, Klaipėda yra palanki „Malmar“ veiklai ne tik dėl strateginės lokacijos, bet ir dėl specialistų lygio.
„Klaipėda yra itin tinkama gamintojams, turintiems klientų kitose Baltijos jūros regiono valstybėse. Be to, Vakarų Lietuva turi gilias laivų statybos bei metalo konstrukcijų gamybos tradicijas, kurias galima lengvai pritaikyti „Malmar“ gamybos procesuose“, – teigia Gediminas Koryzna.

„Malmar“, atėjimas užtikrina istoriškai stiprių kompetencijų pritaikymą šiandienos šalies ekonomikos poreikiams ir stiprina automobilių komponentų gamybos klasterį“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Visoje Europoje „Malmar“ dirba daugiau kaip 250 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)