„Skaidri ir reguliuojama sutelktinio finansavimo platforma atitinka Lietuvos siekį tapti finansinių technologijų lydere Baltijos ir Šiaurės šalyse. Mūsų šalis turi išskirtinį reguliacinį pranašumą – yra pirmoji ES valstybė narė sureglamentavusi ICO leidimą ir turinti Sutelktinio finansavimo įstatymą. Tuo tarpu kitos ES valstybės ir tokios šalys kaip Kinija, Kanada, Šveicarija, JAV ar Japonija dar tik keičia teisės aktus, siekdamos ICO reguliavimo,“ – pranešime spaudai sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Teigiama, kad per platformą „blockchain“ startuoliai galės pritraukti lėšas leisdami žetonus, vyks antrinė žetonų prekybos birža, o elektroninių pinigų įstaigos licencija leis pajamas iš kriptovaliutų konvertuoti į eurus ir atlikti pavedimus.

Finansų ministerija tikisi, kad platforma ne tik suteiks Lietuvai pridėtinę vertę, bet ir skatins kurtis „fintech“ ir „blockchain“ verslui, o skaidriems ICO vykdytojams Lietuvą rinktis kaip pagrindinę būstinę.

ICO yra sparčiai populiarėjanti verslo finansavimo alternatyva, kai lėšos pritraukiamos išleidžiant žetonus (angl. tokens).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)