Nuo šiol nedideliais kiekiais gaminantys ir tiekiantys (įskaitant rankų darbo produktus) gamintojai neprivalės ant produktų pakuočių nurodyti maistingumo deklaracijų.

Numatytos išimtys bus taikomos nedideliais kiekiais vietinei rinkai tiekiamiems fasuotiems maisto produktams. Pavyzdžiui, jei maisto produktų gamintojas pagamina ir parduoda ne daugiau kaip 300 kilogramų ar litrų fasuotų maisto produktų per savaitę arba ne daugiau kaip 15 600 kilogramų ar litrų fasuotų maisto produktų per metus; ne daugiau kaip 600 pakuočių fasuotų maisto produktų per savaitę arba ne daugiau kaip 31 200 pakuočių per metus.

Pagal patvirtintus reikalavimus mažmeninės prekybos ar viešojo maitinimo įmonės, įsigyjančios fasuotus maisto produktus iš šių tiekėjų, nuo jų gamybos vietos turi būti nutolusios ne daugiau kaip 250 km.

„Toks ženklinimo reikalavimų supaprastinimas yra gan reikšmingas palengvinimas smulkiajam verslui. Dėl numatytų išimčių ne tik nereikia maistingumo deklaracijos nurodyti etiketėje, tačiau ir nelieka didelių kaštų reikalavusios prievolės atlikti teorinius skaičiavimus ar laboratorinius tyrimus maisto produkto maistingumui įvertinti“, - sako VMVT direktorius Darius Remeika.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)