„Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, aptarsime metodus ir priemones, kaip finansų sektorius galėtų prisidėti prie darnaus vystymosi, diskutuosime, ar žaliasis finansavimas gali paskatinti žmonių ir institucijų investicinį aktyvumą, kokius instrumentus galima pasitelkti siekiant darnaus augimo”, – sako Finansų ministerijos Finansų rinkų politikos departamento direktorius Sigitas Mitkus.

Anot jo, bus aptarti nauji pokyčiai žaliojo finansavimo srityje, atsižvelgiant į Paryžiaus susitarimą, Jungtinių Tautų darbotvarkę iki 2030 metų ir neseniai priimtą Europos Komisijos veiksmų planą darniai plėtrai finansuoti.

„Žaliosios obligacijos per pastarąjį dešimtmetį tapo inovatyvia finansine priemone – skatinamos investicijos į tvarius projektus, iniciatyvas ir technologijas, suteikiant finansinėms institucijoms, įmonėms ir žmonėms galimybę tiesiogiai prisidėti prie aplinkos tausojimo“, – sako SEB Jungtinėje Karalystėje vyriausiasis bankininkas ir Jungtinės Karalystės Žaliosios finansų iniciatyvos pirmininkas Rogeris Giffordas.

Tarptautinė finansų rinkų konferencija kasmet iš viso pasaulio surenka žinomus finansų ekspertus, privačius investuotojus, verslo ir mokslo atstovus. Šiemet savo įžvalgomis dalinsis finansų ministras Vilius Šapoka, susisiekimo ministras Rokas Masiulis, „Nasdaq Nordics“ prezidentas Lauris Rosendahlis, „Thomson Reuters“ vadovas Nickas Collieras, Europos stabilumo mechanizmo (ESM) generalinis sekretorius Kalinas Anevas Janse ir kiti.

Vilniuje taip pat bus apžvelgti infrastruktūros poreikiai ir Lietuvos projektai, ypač transporte, bus aptarta, ką gali pasiūlyti privatūs investiciniai fondai ir pristatyta viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektų patirtis Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)