„Vasaros darbų banko“ iniciatorės bendrovės „Biuro“ vadovo Valdo Strazdo teigimu, vienas pagrindinių projekto tikslų šiemet yra šviesti darbdavius apie būdus pritraukti sezoninių darbuotojų ir supaprastinti trumpalaikių darbo santykių administravimą.

„Ankstesniais metais labiau edukavome jaunimą, kad šis žinotų apie galimybes vasaros metu padirbėti Lietuvoje ir užsidirbti savo poreikiams. Pernai įsidarbino kas ketvirtas projekto dalyvis, todėl šiemet sieksime, kad daugėtų būtent darbo vietų ir įsidarbintų bent kas trečias“, – sako V. Strazdas.

Pasak jo, prie projekto prisijungus įdarbinimo platformai „Workis“, šio tikslo bus galima siekti daug lengviau.

„Potencialiam darbuotojui tereikia turėti elektroninį parašą, „Google“ arba „Facebook“ paskyrą ir jungtis prie platformos savo kompiuteriu ar išmaniuoju telefonu bei susirasti jam labiausiai tinkantį darbo pasiūlymą. Darbdavys joje galės įvertinti ir pasirinkti geriausiai jo poreikius atitinkantį kandidatą, o jį įdarbinti – vos vieno mygtuko paspaudimu. Viskuo kitu – įforminimu, mokesčių sumokėjimu ir atsiskaitymu automatiškai pasirūpins platforma“, – naujoves vardija V. Strazdas.

Jo teigimu, šiemet kandidatams darbai bus siūlomi ne tik visai vasarai, bet ir vienam vakarui, kelioms dienoms ar savaitei, todėl tai ir puiki galimybė darbuotojui išbandyti konkrečią darbo vietą per trumpą laiką, o darbdaviui – iššūkis per tą patį laiką sudominti savo naująjį darbuotoją, kad šis liktų ilgesniam laikui.

Tokius pokyčius iš dalies lėmė ir kelerių metų projekto patirtis bei tendencija, kad jaunimui vis patrauklesni yra trumpalaikio – vos dienos ar savaitės – darbo pasiūlymai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)