„Žaliosios obligacijos per pastarąjį dešimtmetį tapo inovatyvia finansine priemone – skatinamos investicijos į tvarius projektus, iniciatyvas ir technologijas, suteikiant finansinėms institucijoms, įmonėms ir žmonėms galimybę tiesiogiai prisidėti prie aplinkos tausojimo“, – sako žaliojo finansavimo specialistas seras Rogeris Giffordas, SEB Jungtinėje Karalystėje vyr. bankininkas ir Jungtinės Karalystės Žaliosios finansų iniciatyvos pirmininkas.

„Nepaisant to, kad žaliųjų technologijų finansavimas sparčiai auga, reikėtų, kad esminė finansinių paslaugų sektoriaus dalis atkreiptų dėmesį į šią svarbią, tačiau dažnai mažai suprantamą investavimo rūšį. Lygiai taip pat, kaip investicijos į besivystančias rinkas tapo madingomis per pastaruosius du dešimtmečius, taip ir žaliosioms investicijoms lemta tapti vienu iš pagrindinių pasaulinių kapitalo rinkų elementų artimiausioje ateityje“, – sako viena iš žaliųjų finansų eksperčių Anjakila Bardalai, TheCityUK vyriausioji ekonomistė.

Finansų ministerijos Finansų rinkų politikos departamento direktorius Sigitas Mitkus pasakoja, kad konferencijoje bus aptarti nauji pokyčiai žaliojo finansavimo srityje, atsižvelgiant į Paryžiaus susitarimą, JT darbotvarkę iki 2030 metų ir neseniai priimtą Europos Komisijos veiksmų planą darniai plėtrai finansuoti. „Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais aptarsime metodus ir priemones, kaip finansų sektorius galėtų prisidėti prie darnaus vystymosi, diskutuosime, ar žaliasis finansavimas gali paskatinti žmonių ir institucijų investicinį aktyvumą, kokius instrumentus galima pasitelkti siekiant darnaus augimo“, – sako diskusijos moderatorius S. Mitkus.

Tarptautinė finansų rinkų konferencija kasmet iš viso pasaulio surenka žinomus finansų ekspertus, privačius investuotojus, verslo ir mokslo atstovus. Savo įžvalgomis dalinsis tiek politikos, tiek verslo, finansų rinkų lyderiai – finansų ministras Vilius Šapoka, susisiekimo ministras Rokas Masiulis, „Nasdaq Nordics“ prezidentas Lauri'as Rosendahlas, „Thomson Reuters“ vadovas Nickas Collieras, „ESM“ generalinis sekretorius Kalinas Anevas Janse'as, kiti pranešėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)