Parlamentarams žadamas permainas pristatys finansų bei socialinės apsaugos ir darbo ministrai Vilius Šapoka ir Linas Kukuraitis.

„Čia bus pirma komiteto konsultacija dėl siūlymų, būsime išsiaiškinę Vyriausybės ketinimus“, – BNS teigė komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas.

Jis tikisi, kad parlamentarams bus pateikta daugiau informacijos, ypač konkrečių skaičių dėl planuojamų permainų mokesčių ir pensijų srityse, nes jų parlamentarai pasigedo po reformos pristatymo visuomenei.

Lietuvos bankas šią savaitę planuoja taip pat pateikti savo vertinimą dėl siūlomos reformos, tačiau savo išvados centrinis bankas komiteto nariams dar nepristatys.

Vyriausybė paskelbė žadanti didinti neapmokestinamas pajamas, mažinti socialinio draudimo įmokas, sujungti darbuotojo ir darbdavio socialinio draudimo įmokas ir įvesti „Sodros“ lubas.

Vyriausybė taip pat siūlo nutraukti „Sodros“ įmokas į antros pakopos pensijų fondus. Norintis joje toliau kaupti darbuotojas galės mokėti 4 proc. atlyginimo, o valstybė ir toliau prisidės 2 proc. vidutinio darbo užmokesčio. Žadama nekilnojamojo turto mokesčiu apmokestinti antrąjį ir tolesnius vieno žmogaus būstus.

Tikimasi, kad pakeitimai įsigalios nuo kitų metų pradžios.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)