Pagal Telekomunikacijų įstatymą Vyriausybė turi tvirtinti telekomunikacijų paslaugų kainų aukščiausias ribas. Pernai gruodžio pradžioje patvirtintos bendro fiksuoto telefono ryšio paslaugų didžiausios ribinės kainas, įsigaliosiančios nuo liepos 1 dienos.

Ryšių reguliavimo tarnyba ir Susiekimo ministerija iš pradžių nesutarė dėl taksofono, ISDN kainų bei Lietuvos radijo ir televizijos centro paslaugų tarifų. Po pasitarimo Vyriausybės rūmuose taksofono paslaugos ir ISDN paslaugos iš Vyriausybės nutarimo projekto išbrauktos, šis dokumentas papildytas Radijo ir televizijos centro paslaugų kainomis.

Susisiekimo ministerija apgynė savo poziciją, kad bendrojo fiksuoto ryšio, skambinant iš taksofono, paslaugos yra dalis bendrojo fiksuoto telefono ryšio paslaugų, kurių didžiausi tarifai jau patvirtinti.

Ryšių reguliavimo tarnybos direktorius Tomas Barakauskas aiškina, jog per konsultacijas su Susisiekimo ministerija suderinta, kad netikslinga nustatyti kainų aukščiausios ribos ISDN paslaugoms, nes tai iš esmės balso telefonijos paslauga, tačiau teikiama modernesne nei įprasta telekomunikacijų technologija, kuri leidžia vartotojui kokybiškai ir patikimai įprasta telefono linija perduoti balsą, duomenis, faksimiles (tekstą) ir vaizdą.

T.Barakausko teigimu, per pastaruosius trejus metus sparčiai keitėsi radijo ir televizijos siųstuvų techninės galimybės, atsirado naujų technologijų. Atsižvelgdamas į užsakovų poreikius, Lietuvos radijo ir televizijos centras įdiegė naujų paslaugų. Todėl įmonė ir prašo nustatyti naujų telekomunikacijų paslaugų tarifų aukščiausią ribą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją