"Esame gavę gyventojų ir Druskininkų savivaldybės skundų dėl šios bendrovės veiklos", - Eltai sakė VKEKK Licencijų skyriaus vedėjas Kęstutis Žilėnas.

Viečiūnų ir Leipalingio gyventojai skundėsi, kad pavasarį "Druskininkų šiluma" be perspėjimo išjungė jiems karštą vandenį ir jo netiekė visą vasarą.

Karšto vandens išjungimas buvo neišvengiamas, nes jį šildančios katilinės buvo pasenusios ir negalėjo veikti mažesniu pajėgumu. Įjungus jas visu pajėgumu grėstų sprogimas, sakė K. Žilėnas.

Todėl bendrovė ėmėsi modernizavimo - šiuo metu baigiama statyti nauja katilinė. Darbai užsitęsė, nes statybas bendrovė pradėjo be leidimo. Tai fiksavusi Druskininkų savivaldybė taip pat kreipėsi į VKEKK ir laikinai buvo sustabdžiusi statybas.

Be to, "Litesko" 2003-aisiais išsinuomavus Druskininkų šilumos tinklus nebuvo pagal įstatymą atnaujintos ir pasirašytos naujos sutartys su vartotojais.

"Litesko" 1998 metais Lietuvoje įkūrė Prancūzijos energetikos paslaugų įmonė "Dalkia" ir jos šilumos ūkio partnerė "Rubicon". "Dalkia" valdo kontrolinį "Litesko" akcijų paketą, tarp jos akcininkų yra ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

"Litesko" šilumą ir karštą vandenį centralizuotai taip pat tiekia Marijampolės, Vilkaviškio, Kelmės, Palangos, Telšių, Kazlų Rūdos, Biržų ir Alytaus gyventojams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją